Chile

Chile är ett litet och avlångt land i Sydamerika som kanske är mest känt för sina ururinvånare och för den vackra naturen och dess underbara klimat. Landet har cirka 17 650 114 invånare och det officiella språket är spanska.

Santiago, Chiles huvudstad

Huvudstaden Santiago de Chile, eller helt enkelt bara Santiago är även landets största stad och ett perfekt ställe att börja sin resa på. Som alla huvudstäder så finns det oerhört mycket att se och göra i Santiago. Eftersom katolicismen är stor i landet och är landets officiella religion så finns det väldigt många katedraler och kyrkor man kan besöka. Det finns både små och stora kyrkor och katedraler att besöka i huvudstaden.

Mat och nattliv

Precis som i alla huvudstäder så finns det mängder med möjligheter för god mat. Det finns många restauranger som serverar både nationell och internationell mat, så även den mest kräsna kan hitta något spännande. Om man däremot är intresserad av ett hett och aktivt nattliv så är huvudstaden Santiago de Chile det perfekta resmålet, där det finns en stor mängd nattklubbar och pubar för alla typer och smaker.

Besök vingårdarna

Om man åker till Chile så kanske man vill se mer av landet än bara huvudstaden Santiago de Chile och då kan ett alternativ vara att besöka en av de många vingårdarna i landet. Chile är känt för sitt goda vin med säregna smak som kommer från det omväxlande klimatet och de mycket speciella jordarna. Fenomen som El ninjo hjälper även till att ge de chilenska vinerna sin speciella smak. Det finns både dagsutflykter och längre utflykter där man får chansen att besöka en vingård, se hur druvorna odlas och hur vinerna tillverkas. Ofta kan man även provsmaka och köpa med sig en eller ett par flaskor hem.

Chile som skidland och för klättringsintresserade

När man tänker sig att åka utomlands och åka skidor så är Chile kanske inte det första landet man kommer att tänka på, men Chile är ett toppenland när det kommer till utförsåkning. Då landet består av stora delar berg och även snötäckta berg så finns det mycket intressanta skidalternativ för de som verkligen är intresserad av skidåkning och vill testa nya backar i en underbar miljö.

Om man ägnar sig åt bergsklättring så är Chile ett minst lika underbart land som när det kommer till skidåkning. Det finns många berg man kan bestiga och klättra på och vars topp ger en utsökt utsikt.

Sol och bad

Chiles läge som kustland gör att landet är perfekt för de som vill njuta av sol och bad medan de upplever ett nytt och spännande land. Stränderna är vita och vackra och vattnet är varmt och rent. Beroende på säsong givetvis. Eftersom vattnet är så nära så finns det också många utflykter som fokuserar på vatten, såsom vattenskidor, och dykning och även djuphavsdykning.

Unik natur och djurliv

Det går inte att ta miste på att Chile är ett land med ett unikt djurliv och en unik natur. När man besöker Chile så måste man besöka den chilenska öknen och se någon av de många olika miljöerna och djuren som är så unikt för landet och detta är en av de stora anledningarna till att så många väljer att besöka Chile.